Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Καφές στη χόβολη είναι ένας τρόπος παρασκευής ελληνικού καφέ.

Στην πραγματικότητα είναι καφές που ψήνεται στη χόβολη, δηλαδή στη στάχτη από τα ξυλοκάρβουνα.

Σε ένα δοχείο από τούβλα ή μέταλλο τοποθετείται η στάχτη που σιγοκαίει και από πάνω άμμος για να την κρατάει αναμμένη.

Στη μέση του δοχείου τοποθετείται το μπρίκι και η στάχτη τοποθετείται περιμετρικά μέχρι να το σκεπάσει ως τη μέση περίπου.

Έτσι ο ελληνικός καφές σιγοψήνεται και γίνεται πιο νόστιμος και μερακλίδικος.

Καφέ στη χόβολη θα βρείτε σε κάποιες καφετέριες και παραδοσιακά καφενεία.